Študijska tura po Idrijskih Krnicah

Študijska tura po Idrijskih Krnicah

V torek, 10. septembra, smo v okviru študijske ture za slovenske in hrvaške novinarke izpeljali del naše ture Vandranje po gričih. Našo pot smo tokrat malenkost skrajšali, tokrat nas je pot vodila samo na Idrijske Krnice, vas in planoto na okrog 1000 m nadmorske višine. 

Po odličnem zajtrku na Kendovem dvorcu v Spodnji Idriji smo se iz meglene doline zapeljali po serpentinah proti sončku, ki nas je že pričakoval visoko v hribih. V Hiši zelišč je Lara Lapajne Golob predstavila bogato rastlinstvo pokrajine pod Jelenkom, okusili pa smo odličen čaj iz domačih zelišč. 

Nato smo se odpravili še v vaško srce Idrijskih Krnic. Toplo so nas sprejeli pri domačiji Krnčan, kjer smo v prijetnem domačem vzdušju okušali domače sirne dobrote in se okrepčali s svežimi jogurti in sirotko. 

Gostje so bili zelo zadovoljni s ponudbo, predvsem pa so občudovali čudovit razgled, ki je zaradi jasnega vremena segal vse do italijanskih gora.

Zahvaljujemo se Zavodu za turizem Idrija za izpeljavo in povabilo. S takimi akcijami lahko uspešno promoviramo domače ponudnike, ki delajo zagnano in v skladu s trajnostnim razvojem. 

Leave a Reply

Close Menu