Par z Japonske navdušen nad Idrijsko-Cerkljansko
Obisk japonskega para v Idriji - obisk v Antonijevem rovu

Par z Japonske navdušen nad Idrijsko-Cerkljansko

V torek, 16. julija, smo v Društvu Hudournik organizirali izlet za japonski par, ki je tako spoznaval prelepo naravo Idrijsko-Cerkljanske regije. 

V spremstvu z vodnikom Drejcem Kokošarjem sta se v Idrijo odpravila iz slovenske prestolnice. Že pot v naše hribovske konce je bila nepozabno doživetje, saj sta na poti preko Dol in Gor srečevala krave na pašnikih in uživala ob veličastnih razgledih, ki se odpirajo na tej panoramski poti.

Sprehodila sta se po Idrijskem mestnem jedru in skozi Antonijev rov obiskala idrijsko podzemlje. Še posebej sta ju pritegnile tudi čipke, tako da sta si na idrijskem gradu Gewerkenegg v Mestnem muzeju Idrija ogledala nagrajeno stalno razstavo Idrijska čipka, z nitjo pisana zgodovina. V modnem ateljeju Lidija sta si z zanimanjem ogledala demonstracijo klekljanja. 

Za kosilo so seveda sledili idrijski žlikrofi v Gostilni Pri Škafarju in razgled pri cerkvici sv. Antona, nato pa so se odpravili še v Partizansko bolnico Franjo. Videlo se je, da sta globoko presunjena nad človeško solidarnostjo, ki ni poznala meja niti v najhujših trenutkih vojne vihre. 

Tudi na poti nazaj so se večkrat ustavili, da so uživali ob prelepih razgledih na celotno Cerkljansko pri Novakih. 

Nad izletom sta bila zelo navdušena, odločno sta tudi napovedala, da bosta še prišla v ta naš zeleni biser, saj je bil to za njiju prav čaroben dan. 

Leave a Reply

Close Menu